Musea Achterhoek

Musea in de Achterhoek

Jazeker, er zijn ook genoeg inspirerende musea in de Achterhoek. Een museumbezoek inspireert jong en oud. Geniet van prachtige kunstwerken, luister naar boeiende verhalen en leer meer over de cultuur en de geschiedenis van de regio. In de Achterhoek vind je heel veel musea: musea vol spannende cultuurhistorie, grootse kunstmusea en intieme galeries, maar ook musea voor het het hele gezin. Kom een dagje cultuur snuiven en proef de Achterhoekse sfeer!

Musea in de buurt

 

  • Museum Staal in Almen; beleef de liefde van de dichter en landbouwkundige A.C.W. Staring voor het landschap.
  • Huis Verwolde in Laren; Huis Verwolde neemt je mee op reis naar het verleden. Zie hoe één adellijke familie  meer dan 200 jaar in dit edelsmanshuis woonde. En een wandeling langs de dikke boom mag niet ontbreken.
  • Museum More in Gorssel; Museum MORE is het grootste museum voor Modern Realisme. In het adembenemende gebouw zijn ruim 120 Nederlandse topwerken uit de afgelopen eeuw te zien. Een museum vol met de magie van kunst! Met grootmeesters als Carel Willink, Pyke Koch, Jan Mankes en Charley Toorop die uitblinken in technische perfectie en grote ambachtelijkheid.
  • Museum More/ Kasteel Ruurlo in Ruurlo; Ontdek het leven en werk van grootmeester Carel Willink in Kasteel Ruurlo waar kunst, historie, architectuur en natuur samenkomen. In de bosrijke omgeving van de Achterhoek ligt het bijzondere Kasteel Ruurlo. Het rijksmonument is een van de mooiste kastelen van de omgeving en wordt omringd door een prachtige en levendige Engelse landschapstuin.
  • Museum Boer Kip in Zutphen; dit is waarschijnlijk wel het kleinste museum, maar zeker niet minder mooi. Herman Kip, beter bekend als ‘boer Kip’ woonde in de negentiende eeuwse stadsboerderij tot aan zijn dood op 1 januari 2006. Het is een opmerkelijke boerderij met vele schilderijen van boer Kip. Een bijzonder verhaal!

Natuurlijk hebben we ook een compleet overzicht van de musea in de Achterhoek.

Musea Achterhoek Museum Staal
Museum Staal in Almen, foto Achterhoektoerisme

Blijf op de hoogte van aanbiedingen

U nieuwsbrief inschrijving is verstuurd, check uw mailbox.

Geef uw mening
Geef uw mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?
by Eagerly Internet - © 2018